حس گیری در بازیگری + انواع حس در بازیگری

فهرست مقالات

حس گیری در بازیگری

بازیگری مانند بسیاری از حرفه‌ها و مشاغل دیگر سختی‌های خود را دارد. به طور کلی بازیگران، برای اینکه بتوانند ایفای نقشی تأثیرگذار و قوی داشته باشند، باید بتوانند به خوبی احساسات خود را درک کنند و آن‌ها را به شیوه‌ای صحیح بروز دهند. در واقع حس گیری در بازیگری، یکی از مهم‌ترین معیارهای موفقیت و تبدیل‎‌شدن به یک بازیگر موفق و خوب است.

با توجه به این موضوع، در این مقاله از وب‌سایت خانه هنر کاج، قصد داریم تا یکی از موضوعات مهم این حوزه، یعنی ایجاد حس در بازیگری و انواع احساسات در بازیگری را بررسی نموده و به ذکر نکات مهم آن بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

حافظه حسی چیست و چه کاربردی دارد؟

حافظه حسی یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین تکنیک‌های بازیگری است که به ایجاد حس در بازیگری کمک می‌کند. در واقع در این تکنیک، بازیگر با استفاده از حواس پنج گانه خود، تلاش می‌کند تا به عواطف و احساسات نقش خود دست پیدا کند. در این رابطه باید توجه داشته باشید که میان حافظه حسی و حافظه عاطفی، تفاوت وجود دارد. در واقع در حافظه عاطفی، بازیگر با بازسازی خاطرات زندگی شخصی خود، سعی می‌کند یک احساس خاص را ایجاد کند، اما در حافظه عاطفی، این حواس پنج گانه هستند که بازیگر به سراغ آن‌ها می‌رود تا بتواند احساسات مورد نظر خود را ایجاد نماید.

 

کلاس بازیگری در تهران

 

تکنیک حافظه حسی یا Sence Memory، اولین بار توسط استانیسلاوسکی مطرح شد. در ادامه مسیر نیز افراد بسیاری از جمله لی استراسبرگ و استلا آدلر از این تکنیک استفاده کردند. این افراد همچنین در گسترش تکنیک حافظه حسی نقش پراهمیتی داشتند. مدرسان کلاس بازیگری در تهران خانه هنر کاج با تکیه بر تجربه و علم بازیگری هنرجویان این موسسه را برای ورود به عرصه بازیگری پرورش می دهند.

 

حس و توانایی ایجاد حس در بازیگری، یکی از مهم‌ترین المان‌های یک بازیگر خوب و قوی است. علاقه‌مندان به بازیگری، برای اینکه بتوانند به یک بازیگر خوب و مطرح تبدیل شوند، باید روش‌های تقویت حس گیری در بازیگری را تمرین کنند.

 

انواع احساسات در بازیگری

حس در واقع اصلی‌ترین مولفه‌ای است که بازیگر باید بر روی آن تمرکز داشته باشد. به طور کلی انسان دارای حواس مختلفی است و بازیگران برای اینکه بتوانند یک نقش را به خوبی بازی کنند، نیاز دارند تا از نظر حسی با نقش خود ارتباط بگیرند. همچنین یکی از مهم‌ترین مواردی که باعث تأثیرگذاری یک بازی می‌شود، توانایی قوی حس گیری در بازیگری توسط بازیگر خواهد بود. هرچه بازیگر بیشتر در این زمینه از مهارت بیشتری برخوردار باشد، کار او جذاب‌تر و ماندگارتر خواهد بود. آموزش تئاتر به کودکان در سنین یادگیری، با تقویت اعتماد به نفس کودکان به آن‌ها کمک می‌نماید تا احساسات خود را بیان کنند.

 

حافظه حسی چیست و چه کاربردی دارد

 

به طور کلی انسان، دارای 6 حس مختلف است. توجه به این احساسات، شناخت آن‌ها و پرورش صحیح آن‌ها، یکی از معیارهای اصلی پیشرفت در بازیگری و یادگیری حس گیری است. در ادامه احساسات مختلف و راهکارهای تقویت آن‌‌ها را بررسی خواهیم کرد:

·         حس لامسه و راه‌های تقویت آن

حس لامسه یکی از مهم‌ترین حس‌ها در بازیگری بوده و به افراد برای دریافت و پذیرش حس از سمت دیگران بسیار موثر است. تربیت درست این حس موجب واقع‌گرایی بازی بازیگر و ایجاد صداقت در بازی او می‌شود. تمرینات مختلفی برای تقویت حس لامسه وجود دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به خوردن یک خوراکی و توجه به پایین‌رفتن آن از گلو و نای، لمس اشیاء گوناگون با دست و دقت‌کردن به بافت، جنس، اندازه، وزن و حس‌کردن و توجه به قطرات آب در زمان بارش باران و دوش‌گرفتن اشاره نمود.

·         حس چشایی و راه‌های تقویت آن

حس چشایی یکی دیگر از انواع احساسات در بازیگری بوده که در انتقال مطلب و مفهوم بسیار تأثیرگذار است. در واقع شناخت طعم‌ها و تأثیر هر کدام بر فرد، یکی از عوامل مهم در شناخت انواع حس در بازیگری است. راهکارهای مختلفی برای تقویت این حس وجود دارد. برای مثال می‌توان نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها مختلف را مصرف نمود و پس از مدتی برای یادآوری طعم آن تلاش کرد. همچنین می‌توان یک لیوان آب سر نوشید و تظاهر کرد که نوشیدنی یک چای یا قهوه داغ است.

·         حس بینایی و راه‌های تقویت آن

حس بینایی بازیگران، یکی دیگر از احساسات پراهمیتی است که باید به آن توجه شود. یک بازیگر موفق، همواره به خوبی مشاهده نموده و نسبت به افراد عادی، بیشتر به محیط اطراف دقت می‌کند. در واقع باید به این نکته توجه داشت که حس بینایی، باعث می‌شود تا تمرکز افزایش پیدا کرده و بازیگر در ارتباط چشمی موثر، به شیوه‌ای قابل‌قبول عمل کند. برای تقویت این حس، می‌توان راه‌های مختلفی را امتحان کرد. برای مثال می‌توان فرآیند حل شدن قند در آب را مشاهده نمود، یک گل و جزئیات آن را به طور دقیق بررسی کرد، تمامی اجزای صورت خود را در آینه مورد بررسی قرار داد، به مردم و رفتار آن‌ها با دقت بسیار زیاد توجه کرد.

·         حس شنوایی و راه‌‌های تقویت آن

شنیدن یکی دیگر از ابزارهایی است که بازیگر برای ارتباط موثر با دیگران از آن استفاده می‌ند. در واقع زمانی که فرد یا بازیگر نتواند درست و خوب بشنود، نمی‌تواند به خوبی پاسخ دهد. در واقع عکس‌العمل و پاسخ مناسب از سمت بازیگر، نیازمند قوی‌بودن حس شنوایی او است. برای تقویت حس شنوایی نیز مانند حس‌های دیگر، راه‌های مختلفی وجود دارد. از جمله این راه‌ها می‌توان به گوش کردن به رادیو، گوش کردن به صدای حیوانات و توجه به تفاوت‌های آن‌ها، گوش‌کردن به صدای اطراف با چشم بسته و سعی در یادآوری آن‌ها، دقت به صدای محیط اطراف، بدون مشاهده منبع صدا و… اشاره نمود.

·         حس بویایی و راه‌های تقویت آن

حس بویایی یکی دیگر از احساسات است که شاید به نظر از اهمیت کمتری در بازیگری برخوردار باشد. اما توجه به این حس و تقویت آن، باعث می‌شود تا بازیگر دقتی قوی‌تر داشته باشد و حس درونی او تقویت شود. از راه‌های تقویت حس بویایی می‌توان به بو کردن گل‌ها، بو‌کردن دود و غذاهای مختلف، بو کردن عطرهای گوناگون و… اشاره کرد.

همچنین برای آشنایی با تکنیک‌ها و مهارت‌‌های بازیگری، مطالعه مقاله تکنیک های بازیگری را از دست ندهید!

 

بازیگری نیازمند توجه به احساسات مختلف و تقویت حواس پنج گانه‌ است. به طور کلی حس‌هایی که باید به صورت دقیق مورد توجه قرار بگیرند شامل حس بویایی، چشایی، لامسه، بینایی و شنوایی هستند.

 

اهیمت حس گیری در بازیگری

حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که حافظه حسی، یک تکنیک آماده‌سازی بازیگری است و از آن نمی‌توان در حین اجرا استفاده نمود. توجه به این تکنیک و افزایش توانمندی‌های فردی در احساسات مختلف، باعث می‌شود تا بازی فرد، سطوح عمیق‌تر و موثر‌تری را لمس کند. در واقع فرد باید بتواند در موقعیت‌های حسی پراهمیت، با استفاده از تکنیک‌های مختلف به حس مورد نظر برسد. چراکه اگر ایجاد حس در بازیگری کیفیت خوبی نداشته باشد، مخاطب و بیننده نمی‌توانند با بازیگر ارتباط بگیرند. همچنین برای کسب اطلاع از تکنیک های بازیگری مقابل دوربین مقاله ای در وب سایت خانه هنر کاج گرداوری شده است، که در آن تکنیک‌هایی برای بازیگری در صحنه و مقابل دوربین بیان شده است.

 

انواع احساسات در بازیگری

 

جمع‌بندی

در این مقاله از وب‌سایت خانه هنر کاج، تلاش کردیم تا نکات ارزشمندی در رابطه با حس گیری در بازیگری و انواع حس در بازیگری را بررسی نماییم. همانطور که گفتیم، حس گیری در بازیگری یکی از مهم‌ترین عواملی است که موجب جذابیت بازی بازیگر و عمیق‌بودن آن می‌شود. در صورتی که احساسات مختلف تقویت نشوند و بازیگر نتواند در موقعیت‌های حسی مختلف عملکرد درخشانی داشته باشد، بیننده نیز نمی‌تواند با بازیگر ارتباط بگیرد. در نتیجه برای تقویت کیفیت بازیگری و لمس عمق‌های بیشتر، نیاز است تا افراد علاقه‌مند به این حوزه، حواس خود را تقویت کنند. برای اطلاع از درآمد رشته تئاتر، مقاله دستمزد بازیگران تازه کار تئاتر را مطالعه بفرمائید.

 

 

اهیمت حس گیری در بازیگری

 

خانه هنر کاج، کاج اندیشه سبز

خانه هنر کاج در سال 1397 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز نمود. این مجموعه با شعار کاج اندیشه سبز، هدف اصلی خود را ارتقاء کیفیت آموزش و تولید در سینما و تئاتر قرار داده است. در واقع خانه هنر کاج، در سال‌های فعالیت خود تلاش نموده تا با برگزاری دوره‌ها، کلاس‌ها، سمینارها و رویدادهای مختلف حوزه هنر، گامی موثر در راستای ارتقای سطح فرهنگ و هنر کشور بردارد. علاقه‌مندان به بازیگری و حضور در کلاس‌های مختلف مانند حس گیری در بازیگری و تربیت حس، برای شرکت در این دسته از کلاس‌ها و دوره‌ها می‌توانند همین حالا به وب‌سایت خانه هنر کاج مراجعه نمایند.

جهت شرکت در دوره فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.