آشنایی با مونولوگ های زنانه
هنرهای نمایشی همچون تئاتر از جمله هنرهای هفتگانه شناخته شده که طرفداران خاص خود را دارند. اگر قصد ورود به عرصه بازیگری و تئاتر را دارید، باید در هنگام گفتن جملات از مهارت بسیار بالایی برخوردار باشید. به همین دلیل است که برای ورود به این حرفه از شما تست بازیگری گرفته میشود. مونولوگ که نام دیگر آن تکگوییست، یک مهارت بوده که در هنرهای نمایشی مورد استفاده قرار میگیرد. در صورتیکه میخواهید در این حوزه فعالیت کنید، با همراه باشید تا در ادامه با ویژگیهای مونولوگ های زنانه برای تست بازیگری آشنا شوید.
مونولوگ به چه معناست؟ و چه فرقی با دیالوگ دارد؟
مونولوگ حرفها و حالات درونی شخصی هستند که آشفتگی درونی داشته و نشاندهنده ذهن پر از سوال و جواب ما است. این سوالها و جوابها از زبان راوی و بازیگر گفته میشود. در واقع در مونولوگ بازیگر حرفها را از زبان خود میزند. بنابراین بازیگرانی که تئاتر اجرا میکنند، باید تسلط کاملی روی آن و اجرای نمایش داشته باشند. برای کسب اطلاع از کلاس فن بیان در تهران موسسه کاج میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل بفرمائید.
مونولوگ با دیالوگ تفاوتهایی دارد. به عنوان مثال مونولوگ معمولا در تئاتر و نمایشنامهها رواج داشته، در صورتی که دیالوگ کلام بین دو یا چند نفر است. همچنین در دیالوگ ضرب آهنگ کلمات و انتخاب آنها در اختیار یک نفر نیست. در حالی که در مونولوگ فرد میتواند آن گونه که دلش میخواهد، صحبت کند. همچنین در دیالوگ شخصیتها محدوده زمانی داشته و این آزادی را ندارند تا آن جایی که دلشان میخواهد حرف بزنند.
آشنایی با انواع مونولوگ های زنانه
مونولوگ های زنانه و دیگر مونولوگها انواع مختلفی دارند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· تکگویی ساده
در این مونولوگ مخاطب راوی، خواننده است.
· تکگویی درونی
در این نوع مونولوگ راوی جملاتی را که در ذهن بازیگر میگذرد را گفته و اطلاعاتی را در اختیار مخاطب قرار میدهد.
· تک گویی نمایشی
در این مدل از متن مخاطب راوی یکی از شخصیتهای نمایشنامه خواهد بود.
· جریان سیال ذهن
در این نوع مونولوگ افکار بازیگر کلمههای درهم ریخته بوده که بیان میشوند. در واقع در مونولوگ جریان سیال ذهن، مخاطب با واکنش شخصیت داستان با محیط اطراف آشنا شده و از ناخودآگاه او شناخت پیدا میکند.
نکات انتخاب مونولوگ زنانه برای تست بازیگری
انتخاب مونولوگ زنانه برای تمرین بازیگری آزاد است. اما اجرای شما زمانی واقعی و باورپذیر به نظر خواهد رسید که به تناسب مخاطب انجام گیرد؛ بنابراین در اجرای مونولوگ باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
در هنگام اجرای مونولوگ بر بیان احساسات، تن صدا، زبان بدن و تمرکز خود توجه نمایید؛ زیرا هنگام اجرای مونولوگ فکر و ذهن مخاطب معطوف به شما خواهد بود. منظور از اجرای مونولوگ متناسب با فضا و مخاطب این است که اگر میخواهید فضای غمگینی برای مخاطب ایجاد کنید، مونولوگ و لحن شما باید تداعیکننده احساس غم باشد. از آن جایی که مونولوگ اجرای یک نفره است، تمام تمرکز مخاطب روی شما بوده و نباید مخاطب را خسته کنید. در واقع آنچه در مونولوگ نقطه قوت شما محسوب میشود توجه به احساسات از طریق صدا و حالت صورت است.
ویژگیهای مونولوگ زنانه مناسب
اگر قصد اجرای مونولوگ های زنانه برای تست بازیگری را دارید، باید با ویژگیهای آن آشنا باشید که از جمله این مشخصات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· مونولوگ باید سرگرمکننده باشد
اگر مونولوگ شما کشش محتوایی نداشته باشد، مخاطب خسته خواهد شد و اجرای شما تاثیری روی مخاطب نخواهد گذاشت. به همین دلیل پیش از اجرا در انتخاب مونولوگ مناسب دقت کنید.
· مونولوگ باید متناسب با ویژگیهای شما باشد
در صورتی که قصد اجرای یک مونولوگ زنانه برای تست بازیگری را دارید، متن آن باید متناسب با ویژگیهای زنان باشد تا مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار کند.
· در اجرای مونولوگ زیادهگویی نکنید
متن مونولوگ نباید طولانی باشد. بسیاری از ما از زیادهگوییهای طرف مقابل خسته میشویم؛ به همین دلیل مخاطب هم از شنیدن یک صدای یکنواخت خسته خواهد شد. بنابراین در انتخاب مونولوگ باید از زیادهگویی پرهیز کنید.
· مونولوگ باید نشاندهنده تغییر احساسات باشد
حدود 50 درصد باورپذیری متن از طریق بیان احساسات انجام میگیرد. همچنین در تئاتر با غلو بیشتری نسبت به دیگر انواع نمایشها مواجه هستیم. بنابراین اگر تغییر احساسات ضعیف باشد، مخاطب خسته شده و اجرای شما نیز ضعیف خواهد بود.
· مونولوگ باید یک خط داستانی داشته باشد
در کودکی برای ما داستانهای زیادی میگفتند، ما در آن زمان همواره به دنبال تکمیل و فراز و نشیب در داستانها بودیم؛ به همین دلیل اگر مونولوگ دارای فرایند تکمیل نباشد، مخاطب گیج و سردرگم خواهد شد.
· مونولوگ انتخاب شده نباید قابل حدس باشد
مونولوگ ساده و قابل پیشبینی برای مخاطب جذابیتی ندارد. به همین دلیل گره داستان عاملی است که سبب کنجکاوی مخاطب شده و گیرایی کلام را افزایش میدهد.
· از مونولوگهای کلیشهای و معروف استفاده نکنید
مخاطب همواره به دنبال چیزهای جدید است. بنابراین مونولوگهای معروف و تکراری برای مخاطبان جذابیتی نخواهد داشت.
· در مونولوگ قهرمان داستان باشید
برخی افراد مونولوگهایی را انتخاب میکنند که در آن شخصیتی منفی یا قربانی هستند. در صورتی که مخاطب از شما توقع دارد تا قهرمان داستان باشید. بنابراین مونولوگهایی را انتخاب کنید که شما را سربلند و قهرمان نشان دهد.
· مونولوگهایی با ژانر مشخص انتخاب نمایید
اگر میخواهید روایت داستان در مونولوگ شما به خوبی شکل گیرد، از متنی استفاده کنید که ژانر داشته باشد. در این صورت مخاطب با شما همراه خواهد شد.
· مونولوگ نباید مستهجن باشد
مونولوگی انتخاب نمایید که برای تمام سنین مناسب بوده و سبب خجالتزدگی مخاطب نشود.
بیشتر بخوانید: برای آشنایی با مونولوگ های کوتاه، مقاله مونولوگ برای تست بازیگری را از دست ندهید.
نتیجهگیری
اگر قصد اجرای مونولوگ های زنانه را دارید و میخواهید در آن تسلط پیدا کنید، میتوانید این کار را جلوی آینه تمرین نمایید. تمرین در جلوی آینه سبب افزایش مهارتهای شما خواهد شد. همچنین شرکت در کلاسهای بازیگری و توجه به آموزشهای مربی به شما کمک میکند تا در اجرای مونولوگهای زنانه تسلط بالایی پیدا کرده و تاثیر قابلتوجهی بر مخاطب خود بگذارید. همچنین اگر به اجرای رادیویی و پادکست علاقهمند هستید میتوانید با شرکت در کلاس گویندگی در تهران موسسه خانه هنر کاج مهارت خود را در این حرفه تقویت نمائید.
آموزش بازیگری در خانه هنر کاج
در صورتی که به فعالیت در حوزه بازیگری و تئاتر بسیار علاقه دارید، شرکت در یک کلاس بازیگری مناسب به شما کمک میکند تا با بالاترین کیفیت و سرعت به این حوزه وارد شوید. خانه هنر کاج متشکل از اساتید حرفهای و مجرب بوده که به شما در دستیابی به این هدف بسیار کمک میکند. اگر قصد کسب اطلاعات بیشتر در مورد کلاس بازیگری در تهران را دارید، میتوانید به سایت خانه هنر کاج مراجعه کنید یا از طریق شمارههای 88318335 – 88316270 با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.